Αβγά Μπενεντικτ

Είναι το σπεσιαλιτέ του εστιατόριου 'Carlucciο's', στο οποίο προγευματίζαμε κάθε πρωί για να φάμε αυτά τα υπέροχα αβγά.
Print

Υλικά

Για 1 μερίδα
1 φέτα ψωμί κομμένη λόξα απ το κέντρο του ψωμιού
Βούτυρο για  να βουτυρώσουμε το ψωμί
2 φέτες  ζαμπόν
2 φύλλα σπανάκι
1 αβγό Μιντίκκης
Σος ολλανδές

Ένα απ' τα αγαπημένα μου πρωινά. Ένα πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο ήταν η αφορμή να θυμηθώ ξανά το υπέροχο αυτό πρωινό. Είναι το σπεσιαλιτέ του εστιατόριου 'Carlucciο's', στο οποίο προγευματίζαμε κάθε πρωί για να φάμε αυτά τα υπέροχα αβγά. Αν θέλετε να μετατρέψετε αυτό στο πιάτο σε' Αβγά Ροιγιάλ', αντικαταστήστε το ζαμπόν με καπνιστό σολομό.

Εκτέλεση:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε τα αβγά ποσέ. Για να τα φτιάξουμε είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι μεταλλικό ατομικό όπως αυτά που φτιάχνουμε ατομικές πουτίγκες. Το βουτυρώνουμε ελαφρά και σπάζουμε μέσα ένα αβγό. Τοποθετούμε το ατομικό ταψάκι σε ένα μέτριο τηγάνι που διαθέτει κύλημα. Γεμίζουμε το τηγάνι με νερό, τοποθετούμε μέσα το ταψάκι με το αβγό και ζεσταίνουμε. Καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι  του για να παγιδεύσουμε την θερμότητα στο τηγάνι και να ψηθεί  το αυγό ομοιόμορφα.
  2. Φτιάχνουμε το ψωμί σε φρυγανιά και αλείφουμε με βούτυρο. Τοποθετούμε πάνω στη φρυγανιά  φέτες ζαμπόν, τα φύλλα σπανάκι και το αβγό ποσέ. Περιχύνουμε με την σος ολλανδές.

ΣΧΟΛΙΑ