Εξωτικό επιδόρπιο με λεμόνι, ανανά και γιαούρτι

Δεν υπάρχει πιο εύκολο στην ετοιμασία επιδόρπιο! Οποιοσδήποτε μπορεί να το φτιάξει. Καλοκαιρινό και πλούσιο, χάρη στην προσθήκη γιαουρτιού. Εκτέλεση πανεύκολη! Διαλύουμε τους κρύσταλλους ζελέ στο ζεστό νερό, προσθέτουμε τον χυμό ανανά, το γιαούρτι και κτυπάμε με ένα σύρμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα κομμάτια ανανά. Μεταφέρουμε σε μπολ και παγώνουμε καλά για να πήξει, και αυτό είναι! Πανεύκολο, γρήγορο και δροσερό επιδόρπιο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος να πήξει και να παγώσει: 4 ώρες
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά 100 γρ.: 160 kcl

Print

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία (220 γρ.) κονσέρβα ανανά (κομμάτια ή δαχτυλίδια) στον δικό του χυμό

Ο χυμός της συσκευασίας (60 γρ.)

750 γρ. ζεστό νερό

2 (140 γρ.) φάκελοι ζελέ λεμόνι

1 συσκευασία (450 γρ.) στραγγάτο γιαούρτι Χαραλαμπίδης Κρίστης light 5 %

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε τον χυμό, γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ζεματιστό νερό και διαλύουμε τους κρύσταλλους ζελέ. Προσθέτουμε τον χυμό από τον κονσερβοποιημένο ανανά που κρατήσαμε στο ζελέ.
  3. Αδειάζουμε το γιαούρτι στο μπολ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα ζελέ και γιαουρτιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά στο μείγμα. Ανακατεύουμε για να διανεμηθεί ομοιόμορφα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε διαφορετικά φρούτα με αυτή τη συνταγή, απλά προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε φρέσκο ανανά, ακτινίδιο ή φρούτα παπάγιας, επειδή σταματούν το ζελέ από το να πήξει.

Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, φροντίστε να αφήσετε ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα μου. Μου αρέσει να ακούω τις απόψεις σας και πάντα προσπαθώ να απαντώ γρήγορα σε κάθε ερώτησή σας. Και φυσικά, αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, ανεβάστε την στο Instagram και μην ξεχάσετε να με κάνετε Tag!

 

ΣΧΟΛΙΑ