ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΥΓΕΙΑ

Αυτές οι 6 υγιεινές τροφές γίνονται η ασπίδα κατά της καρδιοπάθειας!

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο θα κρατήσει τον δείκτη της ζυγαριάς σας χαμηλά, αλλά παράλληλα θα ενισχύσει την καλή λειτουργία της καρδιάς σας. Καταναλώνοντας καθημερινά θρεπτικές τροφές και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα προϊόντα θα καταφέρετε να προστατευθείτε αποτελεσματικά από την καρδιοπάθεια. Ποιες είναι αυτές;

 • Τα αμύγδαλα
  Περιέχουν φυτικές στερόλες, ίνες και καλά λιπαρά. Μια χούφτα την ημέρα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης.
 • Τα φασόλια
  Έχουν τις περισσότερες πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη τροφή φυτικής προέλευσης και τις ωφέλιμες για την καρδιά βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, ασβέστιο και μειώνουν τη χοληστερίνη.
 • Τα βότανα
  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία βοτάνων με πολυάριθμες ευεργετικές ιδιότητες. Το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι και το δενδρολίβανο είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές τροφές, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, και μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι και τα πολλά λίπη.
 • Οι καυτερές πιπεριές
  Αυτά τα πικάντικα λαχανικά είναι ικανά να ρυθμίσουν την αρτηριακή πίεση και να ρίξουν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, αποτελώντας ασπίδα σωτηρίας για την καρδιά σας.
 • Η Μαύρη σοκολάτα
  Η συστηματική κατανάλωση μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας (75% κακάο) συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που εμπεριέχονται στο κακάο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
 • Τα κεράσια
  Τα δροσιστικά αυτά φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες. Η αντιοξειδωτική ουσία (ανθοκυάνη) που περιέχουν, προστατεύει τα αγγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.