ΣΥΝΤΑΓΕΣCOCA-COLA ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

  • Coca-Cola σπιτική συνταγή
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Αρνί μπούτι στον φούρνο με δάφνη και μουστάρδα

Ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα του κυπριακού τραπεζιού. Η πιο κάτω συνταγή θα σας κατευθύνει με ακρίβεια για να φτιάξετε νοστιμότατο και μυρωδάτο αρνί στον φούρνο. Σημαντικό είναι το πολύ καλής ποιότητας κρέας. Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σπάσει το κόκκαλο, για να μπορέσετε να το λυγίσετε και να χωρέσει σ’ ένα ταψί κανονικού μεγέθους. Θα χρειαστείτε ένα μέτριο ταψί που να διαθέτει σχάρα. Το μυστικό επιτυχίας είναι η χαμηλή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 6 ώρες

Για 8-10 μερίδες

Υλικά
1 αρνί μπούτι γύρω στα 3½-4 κιλά (πείτε στον κρεοπώλη σας να σπάσει το κόκκαλο)
100 γρ. μουστάρδα
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
10 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Σ’ ένα μεγάλο ταψί που διαθέτει σχάρα ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τοποθετούμε το μπούτι πάνω στη σχάρα.
3. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε με το μείγμα το μπούτι και βάζουμε πάνω στο αρνί τα φύλλα δάφνης.
4. Σκεπάζουμε το μπούτι με λαδόχαρτο και σφραγίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε καλυμμένο για 6 ώρες.
5. Τα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος, αν θέλουμε, ξεσκεπάζουμε το μπούτι και το ψήνουμε ακάλυπτο. Βγάζουμε το ταψί απ’ τον φούρνο και το αφήνουμε καλυμμένο για 15 λεπτά προτού κόψουμε το αρνί σε μερίδες για να σερβίρουμε. Το κρέας θα είναι πολύ μαλακό.