ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Κόκκινα φασόλια, ένας διατροφικός θησαυρός

Τα κόκκινα φασόλια δεν θεωρούνται πλέον «κρέας των φτωχών» αλλά ένα από τα τρόφιμα που παρέχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Εκτός από το ωραίο έντονο χρώμα τους αλλά και την ιδιαίτερη γλύκα της γεύσης τους, είναι ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας.

Καταρχάς, βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου και βοηθούν στη διάβαση της τροφής μέσω του πεπτικού σωλήνα, με αποτέλεσμα να καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Ακόμη, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μας.

Η επιλογή κόκκινων φασολιών αντί για κρέας μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της χοληστερίνης, μιας και περιέχουν πλούσιες φυτικές ίνες. Επιπλέον, βοηθούν στη διαχείριση του βάρους, κάτι που οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες, οι οποίες αυξάνουν τον κορεσμό, ενώ προστατεύουν από τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. 

Τα κόκκινα φασόλια είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην παρεμπόδιση των ελευθέρων ριζών που μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε καρκίνο. 

Εντάξτε τα λοιπόν στο καθημερινό σας διατροφολόγιο και επωφεληθείτε από τις ιδιότητές τους.