ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Η γευστική μουστάρδα

Η μουστάρδα, με αμέτρητη ποικιλία σε γεύσεις, απευθύνεται στους λάτρεις των θεσπέσιων γεύσεων!

Παράγεται από τους σπόρους σιναπιού, οι οποίοι, όταν κοπανιστούν, μετατρέπονται σε μία βαθυκίτρινη σκόνη που σε συνδυασμό με νερό ή ξίδι, μάς δίνει τη μουστάρδα. Ακόμη και στη Βίβλο αναφέρονται οι «σπόροι σιναπιού», αφού οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν τους σπόρους της μουστάρδας, για την καρύκευση κρεάτων και ψαριών. Η πρώτη συνταγή εμφανίστηκε τον 6ο αιώνα και διαδόθηκε στη Βουργουνδία.

Σήμερα η μουστάρδα αποτελεί τη βάση αμέτρητων, κρύων και ζεστών, σαλτσών. Σε όλες τις περιπτώσεις αποτελεί ένα εξαίσιο γαστρονομικό καρύκευμα και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων. 

Όσο για την εγγλέζικη μουστάρδα; Η γεύση της είναι απλή και καυτερή αλλά όχι ιδιαίτερα δυνατή, το χρώμα της είναι έντονο κίτρινο και παρασκευάζεται από ποικιλία πολύ λεπτοκομμένων σπόρων. Συνδυάζεται μοναδικά με ψητό βοδινό και γενικότερα ψητά κρεατικά, λουκάνικα από βοδινό ή χοιρινό κρέας, πίτα από χοιρινό κ.ά. Ακόμη, είναι η ιδανική μουστάρδα για να παρασκευάσουμε δυνατή σάλτσα μουστάρδας που πηγαίνει με λιπαρά ψάρια, όπως ρέγκα ή σκουμπρί.