ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Ένα μήλο την ημέρα...

Από τον κήπο της Εδέμ μέχρι το κεφάλι του Νεύτωνα, στη θεά Αφροδίτη κι από το σπίτι της Χιονάτης μέχρι το πανδοχείο των αδελφών Τατέν, όπου υπάρχει ένας μύθος, υπάρχει κι ένα μήλο αφού πρωταγωνιστεί σε μύθους, παραμύθια, στην κουζίνα μας αλλά και παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία μας.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα γιατί βοηθά στο να αποκτήσουμε υγιή και αστραφτερά δόντια αλλά και μια λαμπερή και λεία επιδερμίδα. Είναι ιδανική επιλογή για να χάσουμε κιλά και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Βοηθά τη λειτουργία του εντέρου ενώ αντιμετωπίζει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Πολύ σημαντική είναι και η αντικαρκινική του δράση, καθώς προστατεύει τα κύτταρα από τις βλαβερές επιδράσεις του οξειδωτικού στρες.

Το μήλο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη αλλά και τον κίνδυνο για διαβήτη. Βοηθά στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ διατηρεί την καρδιά υγιή. Αν ακόμη δεν σάς έχουμε πείσει να εντάξετε το μήλο στην καθημερινότητά σας, μάθετε επίσης ότι βελτιώνει το αναπνευστικό σύστημα. Βελτιώνει την όραση και προλαμβάνει τον καταρράκτη ενώ μειώνει τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ.