ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΣΩΜΑ

5 λόγοι που κάνουν το δέρμα σου πιο λιπαρό

Έχεις μικρά σπυράκια, περισσότερη από το κανονικό λιπαρότητα, γυαλάδες που μοιάζουν σαν να έχουμε εφαρμόσει highlighter σε όλο το πρόσωπο και foundation που εξαφανίζεται; Αν ναι, τότε έχετε λιπαρό δέρμα και πιο κάτω σου παραθέτουμε 5 λόγους που δεν βοηθούν σ' αυτό.

Υπερβολικός καθαρισμός προσώπου
Όταν καθαρίζεις πολλές φορές το δέρμα του προσώπου σου, αυτό αρχίζει να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Έτσι ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του με σκοπό να «διορθώσει» το πρόβλημα με την πιο ισχυρή αμυνά του το να παράγει περισσότερο έλαιο και έκριση σμήγματος. Σημαντικό είναι να καθαρίζει το πρόσωπο δυο φορές την ημέρα για αποφυγή έξτρα λιπαρότητας.

Τρόφιμα
Τα τηγανητά κάνουν το δέρμα σου πιο «λαμπερό» ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα φράσσουν τους πόρους του προσώπου όπως και τα επεξεργασμένα δημητριακά -ψωμί, ρύζι, κ.ά.

Ορμόνες
Ο ορμονικός κύκλος αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα, προκαλώντας αυξημένη δραστηριότητα των αδένων, ακόμα και στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο λιπαρό και πιο λαμπερό ανάλογα με το χρόνο του κύκλου. Αν το προσέξεις αυτό ταμπόναρε τα σημεία που βλέπεις περισσότερη γυαλάδα με απαλές κινήσεις για να απομακρύνεις την περιττή λιπαρότητα.

Περιβάλλον
Το μεταβαλλόμενο περιβάλλον μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για το λιπαρό δέρμα. Η υπερβολική υγρασία κάνει το δέρμα πιο υγρό και λιπαρό. Για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα, βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε με τα κατάλληλα προϊόντα το πρόσωπο και στη συχνότητα που αρμόζει στις ανάγκες του. Τις ημέρες με υγρασία χρησιμοποιήστε ένα τζελ καθαρισμού προσώπου που καθαρίζει πλήρως την επιδερμίδα και απομακρύνει όλες τις ακαθαρσίες που προκαλούνται από το μακιγιάζ, τη ρύπανση και την υπερβολική λιπαρότητα.

Καλλυντικά
Το foundation μπορεί να καλύπτει σπυράκια και ατέλειες προσώπου αλλά η υπερβολική χρήση του έχει αρνητικές συνέπειες όπως και η υπερβολική απολέπιση. Έτσι, είναι σημαντικό το ντεμακιγιάζ με εξειδικευμένα προϊόντα για λιπαρό ή/και δέρμα που έχει τάση για ακμή.

Εμείς εκτός από τις πιο πάνω συμβουλές προτείνουμε μια φορά την εβδομάδα που θα είσαι πιο χαλαρή να φτιάξεις μια μάσκα προσώπου με μπανάνα, μέλι και λεμόνι. 

Υλικά
1 μπανάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Ανακατέψε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και εφαρμόσε την στο πρόσωπο και τον λαιμό. Άφησε την για περίπου δεκαπέντε λεπτά ή εναλλακτικά μέχρι να στεγνώσει και ξέπλυνε την.

Πηγή: must.com.cy