ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Ασιατικά noodles, τα αγαπημένα

Τα νουντλς υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 6.000 χρόνια και ο λόγος που παραμένουν τόσο πολύ καιρό είναι γιατί είναι ένα απίστευτα ευπροσάρμοστο τρόφιμο όπως όλα τα μακαρόνια. Συνδυάζονται με σχεδόν όλων των τύπων τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά, με όλων των τύπων τις σάλτσες.

Είναι κατασκευασμένα από ζυμάρι που δεν περιέχει διογκωτικές ύλες και γίνεται επίπεδο ενώ παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού και σιταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη νουντλς που παρασκευάζονται από φασόλια. Προστίθενται επίσης αβγά και άλλα δημητριακά, προκειμένου να δώσουν διαφορετικό χρώμα ή γεύση.

Τα νουντλς πρωτοεμφανίστηκαν στη Βόρεια Κίνα την περίοδο της δυναστείας του Χαν (206 π.Χ.-220 μ.Χ.), την εποχή που οι Κινέζοι μάθαιναν τεχνικές για τη μαζική παραγωγή αλευριού. Η παλαιότερη ιστορική αναφορά των νουντλς εμφανίζεται σε ένα λεξικό από τον τρίτο αιώνα π.Χ. στην Κίνα.

Το φαγητό αυτό έγινε δημοφιλές και εξαπλώθηκε στην Ανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Ιαπωνία (η χώρα που θεωρείται ότι καταναλώνει τα περισσότερα νουντλς στον κόσμο), την Κορέα, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.