ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Δυόσμος ο θεραπευτικός

Με υπέροχη γεύση και καταπληκτική δύναμη το υπέροχο αρωματικό βότανο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά και δεν είναι καθόλου τυχαία που απολαμβάνεται εδώ και αιώνες. Στην αρχαία Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Ρώμη χιλιάδες χρόνια πριν ήξεραν να χρησιμοποιούν τον δυόσμο ως φάρμακο.... Ο Διοσκουρίδης, ο Ιπποκράτης και ο Πλίνιος το ανέφεραν συχνά ως φυτό με μεγάλη φαρμακευτική αξία και ωραιότατο άρωμα. Ανήκει στην οικογένεια της επίσης αγαπημένης μέντας και αποτελεί δημοφιλές βότανο στις κουζίνες του κόσμου.

Τα σημαντικότερα οφέλη του δυόσμου για την υγεία περιλαμβάνουν την ικανότητά του να βελτιώνει την πέψη, να ενισχύει την αναπνευστική υγεία, να βελτιστοποιεί τα ορμονικά επίπεδα, να αυξάνει την κυκλοφορία, να μεγιστοποιεί την καρδιακή υγεία, να προστατεύει και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Θέλετε και άλλα;

Ως αφέψημα αποτελεί ένα εξαιρετικό φάρμακο για πονοκεφάλους, νευρική καταπόνηση, κόπωση και άγχος. Βοηθά στην ανακούφιση του άσθματος, της βρογχίτιδας και της καταρροής. Είναι πολύ χρήσιμο στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, όπως ναυτία, μετεωρισμός και λόξιγκας καθώς χαλαρώνει τους μύες του στομάχου.

Για όσες γυναίκες πάσχουν από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή κάποια άλλη μορφή ορμονικής ανισορροπίας, ο δυόσμος έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πάθησης.

Η περιεκτικότητα μιας μερίδας δυόσμου σε σίδηρο είναι περισσότερη από το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας και ικανή να διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοσφαιρίνης. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει την αναιμία αλλά αυξάνει επίσης την κυκλοφορία στα άκρα του σώματος, ενισχύοντας τα επίπεδα ενέργειας και την επούλωση των πληγών.