ΥΓΕΙΑ & ΣΩΜΑΥΓΕΙΑ

4 συμβουλές για να παραμείνετε υγιείς

Η ερώτηση που επικρατεί στο μυαλό όλων τώρα φαίνεται να είναι: Πώς μπορώ να μείνω υγιής;

Στην εποχή της γρίπης που εξαπλώνεται με την ταχύτητα του Fast & Furious, είναι χρήσιμο να ενημερώνεστε, να προετοιμάζεστε και να είστε σε εγρήγορση για την υγεία σας και για την υγεία των γύρω σας. Παρόλο που ίσως θέλετε να πάρετε κάποια βασικά στοιχεία (κονσερβοποιημένα τρόφιμα, είδη τροφίμων, απολυμαντικά χεριών), και όχι, δεν συνιστούμε απαραίτητα να αγοράσετε όλα τα χαρτιά υγείας από την local υπεραγορά σας.

 • Τι δεν βλάπτει να κάνετε while you are at home:
  Ακολουθώντας προληπτικές οδηγίες για να παραμείνετε υγιείς με σύμμαχο την φύση.

     Συλλέξαμε συμβουλές και tips που μπορούν γενικά να υποστηρίξουν την ευημερία μας, μαζί με πόρους του Παγκόσμιου       Οργανισμού Υγείας και Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τα οποία μπορείτε να απευθυνθείτε.

 • Τι να κάνετε εάν είστε άρρωστος:
  Εάν είστε άρρωστος ή έχετε συμπτώματα του COVID-19, παραμείνετε στο σπίτι και απομονώστε τον εαυτό σας, αποφεύγοντας την επαφή με άλλους ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.
  Εάν ζείτε με άλλο άτομο, εφαρμόστε αυστηρή υγιεινή, απολυμαίνετε τακτικά τις επιφάνειες και αποφύγετε την ανταλλαγή αντικειμένων.
  Καλέστε το γιατρό σας, πείτε ότι μπορεί να έχετε το COVID-19 και ζητήστε από αυτούς να ειδοποιήσουν το τοπικό ή κρατικό υγειονομικό τμήμα.(Τηλ:1420)
  Καθορίστε από το γιατρό σας πότε είναι ασφαλές να τερματίσετε την απομόνωση στο σπίτι (CDC).

 • Όσον αφορά τα συμπληρώματα, έχουμε δύο στο ραντάρ μας:
  Ψευδάργυρο και βιταμίνη D. Ο ψευδάργυρος μπορεί να συμβάλει στη συντόμευση της διάρκειας του κοινού κρυολογήματος και η βιταμίνη D μπορεί να προστατεύσει από λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος. Και ενώ πιθανότατα έχετε πει ότι θα πρέπει να διπλασιάσετε τη βιταμίνη C, η έρευνα είναι ελαφρώς μικτή - μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι ωφέλιμη για τη συντόμευση του κοινού κρυολογήματος, ενώ άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι δεν είναι. Είναι πιθανό ότι η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για μερικούς ανθρώπους και επίσης ότι η λήψη ενός επιπλέον συμπληρώματος μπορεί να δώσει σε κάποιους από μας a peace of mind.

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα και λαχανικά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ανοσοποιητικής σας λειτουργίας. 

Και μη ξεχνάτε:
Πίνοντας μπόλικο νερό βοηθάει να αποβάλλει τον ιό από το σώμα του κρούσματος, αν είναι στα πρώρα στάδια της γρίπης.

 • Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας:
  Για να προστατευθείτε από τη μόλυνση, πλύνετε τα χέρια σας τακτικά για τουλάχιστον είκοσι δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό χεριών που περιέχει τουλάχιστον 60 τοις εκατό αλκοόλ.
  Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας.
  Απολυμάνετε τα αντικείμενα που αγγίζετε συχνά, όπως το τηλέφωνο ή το φορητό υπολογιστή σας, με οικιακά απολυμαντικά οικιακής χρήσης.
  Αποφύγετε την επαφή με άλλους που μπορεί να έχουν συμπτώματα (CDC).

Πηγή: must.com.cy