Πασχαλινά αυγά

Χρήσιμες συμβουλές και η διαδικασία για να βάψετε τα πιο εντυπωσιακά μαρμαρένια πασχαλινά αυγά. Η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι φαντάζεστε.
Print

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ́

ΥΛΙΚΑ:

12 αυγά
Nερό
Bαφές (food colouring)
Ξύδι από λευκό κρασί
Ελαιόλαδο

1. Βράζουμε τα αυγά προσεκτικά μέχρι να σφίξουν. Γεμίζουμε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό και προσθέτουμε σε αυτό ένα κουταλάκι food coloring. Αυτό το προϊόν το χρησιμοποιούμε και για το βάψιμο του icing που βάζουμε στα γλυκά μας. Είναι αμερικανικής προέλευσης, κατάλληλο για βρώση και μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής.
2. Προσθέτουμε στο νερό μία κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί και ανακατεύουμε μαζί με το χρώμα και το νερό. Αν θέλουμε να δώσουμε στα αυγά μας μια μαρμάρινη όψη, χρησιμοποιούμε ως χρώμα βάσης ένα πιο ανοικτό χρώμα.
3. Αφήνουμε τα αυγά να φουσκώσουν στο νερό με το χρώμα και το ξίδι για 30 λεπτά περίπου. Τα αφαιρούμε και τα σκουπίζουμε προσεκτικά.
4. Σ’ ένα ρηχό μπολ, βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε σε αυτό λίγες σταγόνες food coloring επιλέγοντας ένα χρώμα πιο σκούρας απόχρωσης από το χρώμα που χρησιμοποιήσαμε ως βάση για το βάψιμο των αυγών.
5. Ρίχνουμε στο νερό με το χρώμα μία κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, και στη συνέχεια, γυρίζουμε τα αυγά στο μείγμα από νερό, χρώμα και λάδι. Λόγω του λαδιού τα αυγά βάφονται ακανόνιστα και αποκτούν μαρμάρινη όψη.
6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα αυγά. Τα σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας.

TIP
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της βαφής των αυγών φορέστε αδιάβροχα γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας από το food colouring, διότι αυτή η βαφή δεν φεύγει εύκολα.

ΣΧΟΛΙΑ