ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΤΟ ΒΑΖΑΚΙ

  • Έυκολη Συνταγή
(c) Ειδικές Εκδόσεις

Μαρμελάδα κυδώνι

Για 3 μέτρια βαζάκια μαρμελάδας
2 μέτρια κυδώνια, για να έχουμε 600 γρ. Ψίχα χωρίς κουκούτσι
½ ποτήρι νερό
Τον χυμό από 1 λεμόνι
200 ml νερό
600 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα κυδώνια ολόκληρα στην χύτρα ταχύτητας μαζί με το ½ ποτήρι νερό και σφραγίζουμε την χύτρα. Βάζουμε την χύτρα σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε σε πίεση για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη ν πίεση απ τη χύτρα. Την ανοίγουμε, βγάζουμε τα κυδώνια, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα κόβουμε σε κομμάτια, δεν τα καθαρίζουμε απ τη φλούδα τους. Θέλουμε να έχουμε 600 γρ. ψίχα κυδώνι με τη φλούδα του. Πετάμε να κουκούτσια.
2. Μεταφέρουμε τα κομμάτια ψίχας στον κάδο του πολιμίξερ μαζί μες το χυμό λεμόνι, το νερό και την ζάχαρη. Αλέθουμε μέχρι να έχουμε ένα πολτό.
3. Ρίχνουμε τον πολτό σε καθαρή χύτρα , τη σφραγίζουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε σε πίεση για 5 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, αφαιρούμε την χύτρα απ την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι που να μπορούμε να ανοίξουμε την χύτρα.
4. Μεταφέρουμε την ζεστή μαρμελάδα στα αποστερημένα βαζάκια. Η μαρμέλαδα είναι πολύ ρευστή αλλά όταν κρυώσει θα είναι η σωστή υφή. Αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει και σφραγίζουμε τα βαζάκια. Διατηρούμε στο ψυγείο.