Προφίλ

ΕΥΚΟΛΑ και ΣΠΙΤΙΚΑ στον Alpha
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 09:30

Η Αθηνά Λοϊζίδου είναι, ίσως, η δημοφιλέστερη μαγείρισσα της Κύπρου. Με την αγάπη της για την κυπριακή και διεθνή κουζίνα, την πίστη στα αγνά υλικά και τον ανεπιτήδευτο τρόπο με τον οποίο μεταδίδει τις γνώσεις και τεχνικές της, κατάφερε να μας… «ξαναβάλει» στην κουζίνα. Απόδειξη γι’ αυτό οι 200.000 και πλέον πωλήσεις που σημειώνει σε περιοδικά και βιβλία μαγειρικής και η άκρως επιτυχημένη συνεχής τηλεοπτική της παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Η αγαπημένη εκπομπή της Αθηνάς Λοϊζίδου «Εύκολα και Σπιτικά» επιστρέφει στις οθόνες μας ανανεωμένη, με καινούργιο σκηνικό και σε καινούρια τηλεοπτική στέγη. Από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή θα την απολαμβάνουμε στον Alpha στις 09:30.

Η Αθηνά μέσα σε 30 μόλις λεπτά μάς παρουσιάζει ορεκτικό, κυρίως πιάτο, γλυκό ενώ φροντίζει και την διακόσμηση του πιάτου μας. Επιλέγει φρέσκα και προσιτά υλικά, ενώ ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις διατροφής για ισορροπημένη υγεία στην καθημερινότητά μας. Με απλό και κατανοητό τρόπο φροντίζει να αγαπήσουμε τη σπιτική κουζίνα και την κυπριακή φύση που μας χαρίζει απλόχερα τους καρπούς της. Κάθε εκπομπή δίνει στον τηλεθεατή σφαιρική γνώση γύρω από τη αξία των τροφών, την προέλευσή της ονομασίας τους και τη σημαντικότητα της παρουσίας τους στο μεσογειακό διατροφολόγιο. Επιπλέον, το κοινό έχει και τη δυνατότητα να επικοινωνεί απευθείας με την Αθηνά Λοιζίδου και να λύνει απορίες του αναφορικά με τις συνταγές μέσω του site www.athenarecipes.com, Instagram και Facebook.

Όπως η ίδια δήλωσε κατά τη διάρκεια προβολής του νέου τηλεοπτικού διαφημιστικού της εκπομπής της «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που και φέτος θα μοιραστώ με τους τηλεθεατές νέες γεύσεις και συνταγές φτιαγμένες με αγνά υλικά». Δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε να παρουσιάσει και φέτος την πιο επιτυχημένη… τηλεοπτική συνταγή της σεζόν.

Η εκπομπή «Εύκολα και Σπιτικά» είναι μια παραγωγή της SPPMedia για τον Alpha.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΑΘΗΝΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ
Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, μεγάλωσε στο Λονδίνο, όταν η οικογένειά της ξενιτεύτηκε εκεί, μετά την τουρκική εισβολή. Έζησε και στην Καλαμάτα, μιας και ο πατέρας της δραστηριοποιήθηκε εκεί ως ξενοδόχος στο Πεταλλίδι.

Η Αθηνά Λοϊζίδου είναι «πολίτης του κόσμου» και μας μεταφέρει τις γεύσεις, τις μυρωδιές και την αγάπη της για την καλή ζωή.

Όλες της οι αγάπες είναι μαζεμένες στα βιβλία της. Ανοίγει την καρδιά της και διηγείται την ιστορία του κάθε πιάτου, όπως γεννήθηκε μέσα από την οικογενειακή ζωή και τα ταξίδια της, εμπνευσμένη από τους ανθρώπους που αγαπά. Κάθε συνταγή είναι και μία εξομολόγηση, μία αφήγηση. 

Η Αθηνά είναι δοσμένη στην τέχνη της μαγειρικής και δεν διαπραγματεύεται ούτε τη γεύση, αλλά ούτε και την υγεία της. Στις συνταγές της συνυπάρχουν και τα δύο, γιατί, όπως λέει και η ίδια, «το φαγητό δεν είναι μόνο καύσιμο για τη φυσική μας επιβίωση, αλλά και τροφή για τις αισθήσεις και την ψυχή μας».

Μανιακή με την τελειότητα, επιμένει να δοκιμάζει όλες τις συνταγές 3 φορές μέχρι να εμφανιστούν με την υπογραφή της. Όλες οι φωτογραφίες των συνταγών της είναι γνήσιες και τις επιμελείται η ίδια μαζί με τη Food Stylist, Λάουρα Κολοκασίδου, και τον φωτογράφο της, Ντέμη Σιρανίδη. 

Είναι παντρεμένη με τον Χάρη Λοϊζίδη κι έχουν δύο παιδιά, την Άντρη και τον Άγγελο. Ζει μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας και συχνά θα τη συναντήσετε στις αγαπημένες της λαϊκές αγορές.

Έχει εκδόσει μέχρι σήμερα 5 βιβλία με συνολικές πωλήσεις άνω των 20.000 τευχών, αριθμός εξωπραγματικός για τα κυπριακά δεδομένα. Τα βιβλία και τα μηνιαία περιοδικά της πωλούνται στο iPAD στην εφαρμογή ''Athena Loizides''. Το τελευταίο βιβλίο της ''Εύκολα και Κυπριακά'' πωλείται και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας.