Χοιρινό μπέικον σε κομμάτια, μαριναρισμένο σε Barbeque sauce

Κομμάτια χοιρινό μπέικον μαριναρισμένα σε ένα πολύ νόστιμο σος. Όλα τα υλικά που πιθανόν να μην τα γνωρίζετε μπορείτε να τα βρείτε σε μεγάλες υπεραγορές. Ρωτήστε το προσωπικό να σας εξυπηρετήσει, αν δεν μπορείτε να τα εντοπίσετε.
Print

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος για να μαριναριστεί: 6-12 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 30΄

350 θερμίδες περίπου, ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ:

Για 6 μερίδες:

1 1/2 κιλό χοιρινό μπέικον κομμένο σε κομμάτια

Για τη μαρινάτα:

2 κουταλιές Soy Sauce
1 κουταλιά Hoisin Sauce
50 γρ. καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι Chinese 5 spice
1 κουταλιά ξίδι από λευκό κρασί
½ κουταλάκι αποξηραμένες νιφάδες καυτής κόκκινης πιπεριάς
60 γρ. ketchup
50 γρ. sweet chili sauce
1 κουταλάκι φρεσκοκομμένη πιπερόριζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας. Ρίχνουμε τα 3/4 της μαρινάτας σε μια βαριάς χρήσης σακούλα τροφίμων (την υπόλοιπη την κρατάμε πίσω σε ένα μπολ και σκεπάζουμε μέχρι να ψήσουμε).
Προσθέτουμε στη σακούλα με τη μαρινάτα τα κομμάτια χοιρινό. Σιγουρευόμαστε ότι η μαρινάτα σκεπάζει όλα τα κομμάτια κρέας. Σφραγίζουμε την σακούλα, βάζουμε σε ένα πλαστικό μπολ για πιθανές διαρροές και μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ.
2. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, βγάζουμε το κρέας απ' το ψυγείο μισή ώρα πριν, ζεσταίνουμε την ψησταριά μας σε μέτρια ένδειξη. Τοποθετούμε το κρέας στη σχάρα της ψησταριάς μας και την κλείνουμε. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, έχοντας την ψησταριά κλειστή κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια ψησίματος. Ανοίγουμε για να γυρίσουμε το κρέας και για να αλείψουμε με τη μαρινάτα που κρατήσαμε πίσω.

ΣΧΟΛΙΑ