Κυπριακές πίτες

Σπιτικές κυπριακές πίτες! Εμείς εδώ στην Κύπρο τις αγοράζουμε γιατί είναι παντού στους φούρνους και στις υπεραγορές. Αλλά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον να σας δείξω πώς να φτιάχνετε εύκολα στο σπίτι τις δικές σας. Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθήτε!
Print

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10’
Χρόνος αναμονής για να ψηλώσει η ζύμη: 1 ώρα
190 θερμίδες ανά πίτα

ΥΛΙΚΑ:
(για 6 μέτριες πίτες)

250 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 φακελάκια (15 γρ.) μαγιά
5 γρ. αλάτι
25 γρ. ζάχαρη
30 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τις πίτες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν και να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
2. Σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας ζυμώνουμε το ζυμάρι με το χέρι μας για 5 λεπτά. Το βάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να ψηλώσει για 1 ώρα για να φουσκώσει και ο όγκος του να διπλασιαστεί.
3. Μοιράζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια 80 γρ. το ένα. Σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα πίτας. Αλευρώνουμε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε τις πίτες στη λαμαρίνα.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240 °C στο αέρα. Θέλουμε ο φούρνος μας να είναι πολύ ζεστός. Ψήνουμε τις πίτες για 5-7 λεπτά. Θα δείτε ότι οι πίτες φουσκώνουν μιας και η ζύμη είναι πολύ λεπτή και έτσι δημιουργείται αυτό το κενό αέρος μεταξύ τους. Είναι υπέροχες, δοκιμάστε τις!

ΣΧΟΛΙΑ