Κυπριακή πίτα

Κυπριακή πίτα
Print

Υλικά για 9 μέτριες πίτες
300 γρ. αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι μαγιά
15 γρ. ελαιόλαδο
180 γρ. νερό

Σε ένα πρόσφατο πρόγραμμα που έκανα παρέα με τον διάσημο σεφ Paul Hollywoodγια λογαριασμό του καναλιού FOOD NETWORK, εδώ στην Λευκωσία για την Κυπριακή μαγειρική, μου έμαθε πως φτιάχνουμε σπιτικές Κυπριακές πίτες! Εμείς εδώ στην Κύπρο τις αγοράζουμε γιατί είναι παντού! Αλλά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον ότι έμαθα να φτιάχνω την σπιτική δική μου πίτα!

Βαθμός δυσκολίας, πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας, 10’
Χρόνος αναμονής για να ψηλώσει, 20΄
Θερμίδες ανά πίτα, 134

Εκτέλεση

1. Στο πολιμίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το ελαιόλαδο και το νερό. Χτυπάμε μέχρι τα υλικά μας να ενωθούν και να έχουμε μια μπάλα ζύμης.
2. Σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας ζυμώνουμε λίγο το ζυμάρι με το χέρι μας. Το βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να ψηλώσει και να φουσκώσει και ο όγκος του να διπλασιαστεί.
3. Μοιράζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 50γρ. το ένα. Σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε σχήμα πίτας. Αλευρώνουμε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε τις πίτες στην λαμαρίνα.
4. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 240 βαθμούς στο αέρα. Θέλουμε ο φούρνος μας να είναι πολύ ζεστός. Ψήνουμε τις πίτες για 4 λεπτά. Θ δείτε ότι οι πίτες φουσκώνουν και μιας και η ζύμη πολύ λεπτή, δημιουργήστε αυτό το καινό αέρος μετάξι τους. Είναι υπέροχες, δοκιμάστε τις!

ΣΧΟΛΙΑ