Ποπ-κορν με αλατισμένη/πικάντικη καραμέλα – Spicy, Salted Caramel Pop Corn

Ταινία στο σπίτι και ποπ κορν πάνε μαζί. Αυτά τα ποπ κορν σίγουρα θα τα λατρέψετε. Μια διαφορετική παρασκευή για τους λάτρεις του εδέσματος αυτού.
Print

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

ΥΛΙΚΑ:

Για 4 μερίδες:

375 θερμίδες ανά μερίδα
150 γρ. σπόροι καλαμποκιού
40 γρ. λάδι καρύδας (coconut oil)
50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
70 γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές Worcestershire sauce
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι σκόνη τσίλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μία βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι καρύδας. Ρίχνουμε τους σπόρους καλαμποκιού στο ζεστό λάδι και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Με το που αρχίσουν να «πηδάνε» οι κόκκοι και να γίνονται ποπ-κορν, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή. Ανά τακτά διαστήματα κουνάμε λίγο την κατσαρόλα.
2. Με το που σταματήσουμε να ακούμε τους κόκκους να «πηδάνε» μέσα στην κατσαρόλα και δεν μπορούμε να διακρίνουμε σπόρους που δεν έχουν γίνει ποπ-κορν, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Παράλληλα, σε μια πιο μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι μέχρι να ενωθούν και να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το Worcestershire sauce.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα ζάχαρης στην κατσαρόλα με το ποπ-κορν. Ανακατεύουμε ελαφρά από τον πάτο της μεγάλης κατσαρόλας προς τα πάνω για να πάει η γεύση σε όλη την ποσότητα του ποπ-κορν. Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και απολαμβάνουμε!

ΣΧΟΛΙΑ