Σάντουιτς με γαλοπούλα που απέμεινε

Αξίζει να φτιάξετε γαλοπούλα απλώς και μόνο για να φτιάξετε αυτό το σάντουιτς. Η επομένη των Χριστουγέννων είναι η μέρα που παραδοσιακά το φτιάχνουμε στο σπίτι και όλοι το λατρεύουμε.
Print

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Μερίδες: 2

ΥΛΙΚΑ:

4 φέτες ψωμί Vienna, χοντροκομμένες
40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. τεμαχισμένη γαλοπούλα που απέμεινε (διαλέξτε ψαχνό κρέας)
80 γρ. τυρί Brie
Σπιτικό Cranberry sauce (Συνταγή εδώ) 
Φύλλα από baby σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αλείφουμε το εξωτερικό και το εσωτερικό μέρος κάθε φέτας ψωμιού με βούτυρο. Τοποθετούμε στο εσωτερικό μέρος κάθε φέτας ομοιόμορφα στρώσεις από γαλοπούλα και φέτες τυριού Brie. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι ψωμιού.
2. Ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι που διαθέτει καπάκι και τοποθετούμε τα σάντουιτς στο ζεστό τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε έχοντας το τηγάνι κλειστό με το καπάκι του κατά την περισσότερη ώρα του ψησίματος. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα σάντουιτς θα ψηθούν εσωτερικά και τo τυρί θα λιώσει. Γυρίζουμε μία φορά έτσι ώστε τα σάντουιτς να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις 2 πλευρές.
3. Όταν έχουν ψηθεί, τα τοποθετούμε σε σανίδι κοπής και τα κόβουμε στη μέση με ένα καλό μαχαίρι ψωμιού. Σερβίρουμε κάθε σάντουιτς με λίγη cranberry sauce και φύλλα σπανάκι. Είναι φανταστικό brunch ή σνακ οποιασδήποτε ώρας της γιορτής του Boxing Day!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ