Σοκολατάκια με πορτοκάλι

Μια παραδοσιακή συνταγή για σοκολατάκια με κρέμα γάλακτος
Print

Υλικά

Για 40 σοκολατάκια

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, Τesco
200 γρ. φρέσκια κρέμα
Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για επάλειψη
Κακάο σε σκόνη

Μια παραδοσιακή συνταγή για σοκολατάκια με κρέμα γάλακτος. Η δική μου πινελιά σε αυτή τη συνταγή είναι η προσθήκη πορτοκαλιού. Έτσι, η γεύση γίνεται πιο δυνατή και απογειώνει τον ουρανίσκο! Ωστόσο, αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σκέτα, χωρίς πορτοκάλι.

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
  • Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

 
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια χρησιμοποιώντας μια σανίδα κοπής και ένα μεγάλο μαχαίρι. Ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
2. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και ακολούθως τη μεταφέρουμε στο μπολ με την κομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε για δέκα λεπτά, ούτως ώστε η ζεστή κρέμα να λιώσει τη σοκολάτα.
3. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενωθεί το μείγμα. Με μια σπάτουλα σιλικόνης «σπρώχνουμε» τη σοκολάτα στο κέντρο του μπολ για να ενωθεί καλά το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ.
4. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει για τέσσερις ώρες.
5. Με τη βοήθεια ενός μικρού scoop παγωτού βγάζουμε μπαλάκια από το μείγμα και τα πλάθουμε με τις παλάμες των χεριών μας.
6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο σε σκόνη και γυρίζουμε μέσα κάθε σοκολατάκι για να καλυφθεί με σοκολάτα. Καλύπτουμε τα σοκολατάκια με μεμβράνη και τα φυλάμε στο ψυγείο μέχρι και τέσσερις μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ