Κορμός Σοκολάτας

Υπέροχος κορμός σοκολάτας που φτιάχνετε πολύ εύκολα! Ένα γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας και να διακοσμήσετε ανάλογα με την περίπτωση που θέλετε να το σερβίρετε.
Print

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί στρωμένο με μπόλικη μεμβράνη από όλες τις πλευρές.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

ΥΛΙΚΑ
350 γρ. μπισκότα Μarie ή Πτι-Μπερ κομμένα στα 4
500 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
130 γρ. κακάο
130 γρ. drinking chocolate
130 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το frosting
250 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
80 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ανάλατο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί με μεμβράνη, αφήνοντας αρκετό περιθώριο απ’ όλες τις πλευρές.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα, το κακάο, το drinking chocolate, την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα μας να πήξει λίγο και τα υλικά να ενωθούν.
3. Ρίχνουμε στο μείγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και πιέζουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Το καλύπτουμε με την μεμβράνη που περισσεύει γύρο γύρο και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον για να σφίξει.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε το frosting. Ρίχνουμε όλα τα υλικά του σε ένα πολιμίξερ και χτυπάμε μέχρι τα υλικά απλά να ενωθούν. Μεταφέρουμε το frosting σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να το χρειαστούμε.
3. Για να το τελειώσουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό με την φόρμα σε μια μακρόστενη πιατέλα η σανίδι. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και απλώνουμε το frosting στο γλυκό. Διακοσμούμε ανάλογα με ότι θέλουμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ