Πασχαλινά αβγά

Χρήσιμες συμβουλές για να βάψετε τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αβγά με μαρμάρινη όψη.
Print

Χρήσιμες συμβουλές για να βάψετε τα πιο εντυπωσιακά πασχαλινά αβγά με μαρμάρινη όψη. Η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Tip: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της βαφής, φορέστε αδιάβροχα γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας, μιας και το χρώμα δεν φεύγει εύκολα.

Υλικά
12 αβγά
Nερό
Bαφές (χωρίς χρωστικές ουσίες)
Ξύδι από λευκό κρασί
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα αβγά προσεκτικά μέχρι να σφίξουν. Γεμίζουμε ένα γυάλινο μπολ με χλιαρό νερό και προσθέτουμε σε αυτό ένα κουταλάκι βαφής. Αυτό το προϊόν το χρησιμοποιούμε και για το βάψιμο του icing που βάζουμε στα γλυκά μας. Είναι αμερικανικής προέλευσης, κατάλληλο για βρώση και μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε στο νερό μία κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί και ανακατεύουμε μαζί με το χρώμα και το νερό. Αν θέλουμε να δώσουμε στα αβγά μας μια μαρμάρινη όψη, χρησιμοποιούμε ως χρώμα βάσης ένα πιο ανοικτό. Αφήνουμε τα αβγά μέσα στο νερό με το χρώμα και το ξύδι για 30 λεπτά περίπου. Τα αφαιρούμε και τα σκουπίζουμε προσεκτικά.
2. Σ’ ένα ρηχό μπολ, βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε σε αυτό λίγες σταγόνες food coloring επιλέγοντας ένα χρώμα πιο σκούρας απόχρωσης από το χρώμα που χρησιμοποιήσαμε ως βάση για το βάψιμο των αβγών. Ρίχνουμε στο νερό με το χρώμα μία κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, και στη συνέχεια, γυρίζουμε τα αβγά στο μείγμα από νερό, χρώμα και λάδι. Λόγω του λαδιού τα αβγά βάφονται ακανόνιστα και αποκτούν μαρμάρινη όψη.
3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα αβγά. Τα σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας.

ΣΧΟΛΙΑ