Τα αυθεντικά Fish and Chips

Τρελαίνομαι για Fish and Chips, τα οποία για κάποιο λόγο τα συνδέω με τα φοιτητικά μου χρόνια, μάλλον γιατί τα έτρωγα πολύ συχνά....
Print

Για 2 μερίδες

Υλικά
230 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου
1 ασπράδι αβγού
75 γρ. αλεύρι από ρύζι (rice flour)
Ηλιανθέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Τρελαίνομαι για Fish and Chips, τα οποία για κάποιο λόγο τα συνδέω με τα φοιτητικά μου χρόνια, μάλλον γιατί τα έτρωγα πολύ συχνά. Εδώ σας δίνω το δικό μου version με πατατούλες τηγανητές φυσικά. Πιστεύω ότι το μυστικό στα Fish and Chips είναι η ποιότητα του ψαριού. Σ’ αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώ μπακαλιάρο που είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό ψάρι των Fish and Chips. Βέβαια παλιά ο μπακαλιάρος ήταν ένα πολύ φτηνό ψάρι, αλλά πλέον όχι! Γι’ αυτό θα δείτε ότι αυτό το πιάτο έχει φτάσει να προσφέρεται σε εστιατόρια σχεδόν στη διπλάσια τιμή, από ένα φιλέτο σολομού για παράδειγμα.


Eκτέλεση
1. Σε ένα πιάτο κτυπάμε το ασπράδι αβγού μέχρι να γίνει αφρός, αλλά όχι να «στήσει». Βουτάμε τα φιλέτα στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι.
2. Ζεσταίνουνε το ηλιανθέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα. Ακολούθως τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα περιττά λάδια, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

ΣΧΟΛΙΑ