Στείλτε μας τα σχόλιά σας, τις απορίες σας, τις συνταγές που δυσκολεύστε να εκτελέσετε και τα υλικά που δεν βρίσκετε.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

20/03/2019

Μαρια Ευθυμιου

Αθήνα μου απόψε έφτιαξα τα λουκούμια του γάμου. Υπέροχη γεύση πραγματικά, αλλά τα τρία από τα έξι έσκασαν στο ψήσιμο. Γιατί άραγε?
Χμ... Νομίζω ίσως θα ήθελε περισσότερο ζύμωμα το μείγμα με σιμιγδάλι για να ενωθούν πιο καλά τα υλικά. Αν ακλούθησες την συνταγή είναι το μονό που μπορώ να σκεφτώ πήγε λάθος.
19/03/2019

Κατερινα

ΑγαπητηυΑθηνα τα μαλακα μπισκοττι μποροθν μα γινουν και νηστησιμα?
Γεια σου Κατερίνα μου. Ναι, μπορείς να βάλεις φυτικό βούτυρο όπως spry στην ίδια ποσότητα, και αντί για αβγά να χρησιμοποιήσεις μία μπανάνα λιωμένη με το πηρούνι.
17/03/2019

Ioanna

Agapiti Athina kalispera. Sti sintagi salata me makaronia, ti krema tsiki ti vriskoume se kapoia sigkekrimmeni yperagora?Episis mporei na antikatastathei me kati allo?
Γεια σου Ιωάννα μου. Η συγκεκριμένη κρέμα βαλσάμικου με τσιίλι δεν υπάρχει πλέον αλλά μπορείς να την αντικαταστήσεις με δύο κουταλιές μαγιονέζα ή δύο κουταλιές απλού βαλασαμικού.
13/03/2019

Άντρη Σοφοκλέους

Αγαπητή Αθηνά, καλησπέρα Στην συνταγή σου, Μπισκότα με κεράσια και καρύδα, μπορώ να αντικαταστήσω τον φυτικό βότυρο με coconut oil butter; Εάν ναι, ποια θα είναι η σωστή ποσότητα;
Γεια σου! Ναι μπορείς στην ίδια αναλογία.
07/03/2019

Maria Michael

Καλημέρα αγαπητή Αθήνα Θα ήθελα να μάθω πώς μπορώ να αντικαταστήσω το sour cream στις συνταγές για γλυκά. Ευχαριστώ Μαρία.
Γεια σου! Θα μπορούσες να βάλεις γιαούρτι στραγγιστό, αλλά δεν το συστήνω, είναι φανταστικό υλικό στα brownies, κέικ κτλ.. sour cream έχει παντού στην Κύπρο πια.
24/02/2019

Eleni Tornari

Xerete.stin fotografia me to rolo keima exei kai patates Pos tis kanete?
Γεια σου Έλενα! Είναι οι πατάτες WEDGES, την συνταγή θα την βρεις αν ψάξεις στην αναζήτηση, Πατάτες wedges με μπαχαρικά Cajun.
24/02/2019

Μαρία

Αθηνά καλό μεσημέρι. Μόλις παρακολούθησα την συνταγή σου για πορτοκαλόπιτα και αν και φαίνεται νοστιμότατη, έχω τις εξής σκέψεις: πολλή ζάχαρη, άσπρο αλεύρι κλπ. Θα ήθελα πολύ να δω συνταγές χωρίς πολλή ζάχαρη και με αλεύρια ολικλής αλέσης, αλεύρι ζέας, καλαμποκάλευρο κλπ. Επισης η ζάχαρη αν μπορεί να αντικατασταθεί με μέλι ας πούμε αν είναι μαύρη ζάχαρη πως αλλάζουν οι ποσότητες κλπ. Ευχαριστώ!
Γεια σου Μαρία, σε ευχαριστώ που επικοινώνησες. Έχεις δίκαιο ότι η συνταγή αυτή όπως και πολλές παραδοσιακές συνταγές είναι γεμάτες ζάχαρη, αλεύρι, βούτυρο κτλ. Δυστυχώς για συνταγές σαν την πορτοκαλόπιτα, δεν έχει τρόπο να αποδώσεις σωστά αν δεν χρησιμοποιήσεις τα υλικά αυτά. Γλυκά όπως την πορτοκλόπιτα δεν είναι κάτι που συστήνω να καταναλώνουμε συχνά και σίγουρα όχι σε μεγάλες ποσότητες. Είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνουμε με μέτρο και σε ειδικές περιπτώσεις. Θα ήθελα να επισκεφτείς την ιστοσελίδα μου και να ψάξεις τις συνταγές που έχω για μπάρες βρώμης με φοινίκια χωρίς ζάχαρη, τρούφες με φοινίκια και βρώμη, τρούφες ενέργειας, ελιωτή με βρώμη και πορτοκάλι, peanut butter overnight oats etc. Αν σε ενδιαφέρει η υγιεινή διατροφή, και αν μελετήσεις λίγο την μαγειρική μου θα βρεις πως κατά κανόνα οι συνταγές μας είναι πολύ προσεκτικές σε ποιότητα , φρέσκη υλικά και θερμίδες. Ευχαριστώ και καλή συνέχεα.
17/02/2019

ΜΑΡΙΑ ΧΑΣΑΚΙΔΟΥ

Τι ειναι το spry?
Γεια! Το Spry είναι φυτικό βούτυρο και χρησιμοποιείτε στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική. Μπορείς να το βρεις στα ράφια, σε όλα τα σουπερμάρκετ στην Κύπρο μαζί με τα υλικά ζαχαροπλαστικής η λάδια.
17/02/2019

Marios

Στη συνταγή Ρολό με μπέικον φοινόκιο δεν βλέπω πουθενά χρήση του φοινόκιο. Έχει κάποιο λάθος; Επίσης αυτή δεν είναι παρόμοια με τη γιορταστική εκδοχή του Ρολό με μπέικον Είναι σχεδόν παρόμοια. Έχω συγχιστεί κάπως...
Γεια σου φίλε Μάριε, ναι έχεις δίκαιο, η συνταγή για ρολό με φοινόκιο, όταν τη βάλαμε στην ιστοσελίδα αφαιρέθηκε το φοινόκιο για τον λόγο ότι πολλοί δυσκολεύονται να το βρουν η δεν ξέρουν τι είναι. Απλά ξεχάσαμε να το φύγουμε από τον τίτλο μια και η συνταγή γράφτηκε για το περιοδικό μου ΕΥΚΟΛΑ & ΣΠΙΤΙΚΑ. Φτιάξε όμως το ρολό με την συνταγή που είναι αναρτημένη και είμαι σίγουρη θα σου αρέσει. Περιμένουμε τα σχόλια σου. Ευχαριστώ
03/02/2019

Chris

Κυρια Αθηνα καλημερα☺ θα μπορουσα να βαλω αλευρι ολικης αλεσεως στη συνταγη για την ελιωτη πορτοκάλι? Εαν ναι ποση ποσοτητα? Πρεπει να αλλαξω κατι αλλο στη συνταγη? Ευχαριστω
Γεια! Ναι βέβαια μπορείς, στην ιδια ποσότητα αλεύρι, απλά ίσως χρειαστεί λίγο νερό η συνταγή αν σου βγει σφικτή. Να το βάλεις όμως λίγο λίγο μπας και γίνει πολύ νερουλή η ζύμη. Καλή συνέχεα!
Προηγούμενη18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29Επόμενη

ΣΧΟΛΙΑ

04/05/2023

Magda Karapanagiotidou

Υπέροχο γλυκο, το έκανα και βγήκε πόλυ αφρατο, ευχαριστούμε πολύ
21/03/2023

Athena Loizides

Γεια! Όχι δεν χρειάζεται!
08/03/2023

Helen Papakyriacou

Τα μανιταρια δεν πρεπει να ψηθουν πριν τα βαλουμε στο ρυζι
14/02/2023

Athena Loizides

ΩΩωω, ευχαριστώ πολύ !! ΧΧ
02/02/2023

Maria Christodoulou

ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΙΑΤΟ ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
06/01/2023

Athena Loizides

Χρόνια Πολλά! Καλύτερα ότι γράφει η συσκευασία. Αλλά πιστεύω πρέπει να είναι η ίδια ποσότητα.
06/01/2023

Athena Loizides

Χρόνια Πολλά! 350 γρ. χυμό
31/12/2022

Xenia Solea

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ. ΣΤΗ VEGAN ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,ΣΕ ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ 'Η ML ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ Ο ΧΥΜΟΣ ΤΩΝ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ;
29/12/2022

Irene Stylianou

Χρόνια Πολλά! Αν αντικαταστήσω το αλεύρι με αλεύρι χωρίς γλουτένη, ξέρετε την ποσότητα που πρέπει να βάλω; Ευχαριστώ.
1  2  3  4  5Επόμενη